Post Tofu, by Arantxa

Durant les properes setmanes repetirem l’edició del Retir Online organitzat conjuntament amb la Dina i l’Arantxa. 

La Dina ens ofereix una sessió d’Ashtanga Vinyasa des de Mysore, Índia, i l’Arantxa, que tot i no dedicar-s’hi professionalment (encara), és una gran cuinera, ens explica i demostra com realitzar diferents receptes veganes des de la cuina de casa seva. La Marina guia una sessió de Yin Yoga seguida de Yoga Nidra, amb la pràctica de diferents Pranayamas.

Amb l’Arantxa ja havíem organitzat el Yoga Brunch fa unes setmanes, i en tenim més preparats, quan tornem a obrir el Centre.

A l’Espai Mandala de Ràdio Llançà la vam entrevistar. Aquesta setmana ella ens explica el seu viatge cap al veganisme i el ioga:

POST TOFU:

Ara fa més de 4 anys vaig trobar el ioga per casualitat. En aquell temps em trobava estudiant a Edimburg (Escòcia), fent un màster en Enginyeria de la fusta, que és al que em dedico avui dia. La universitat era molt exigent, m’era molt difícil desconnectar i l’angoixa quan arribaven dates d’entrega i exàmens era cada vegada pitjor.

L’única cosa que m’ajudava molt en aquells moments era cuinar, deixar l’ordinador i tot el que estava fent i tancar-me a la cuina, amb bona música i crear alguna cosa deliciosa i bonica per carregar les piles. Per mi cuinar sempre ha sigut molt terapèutic. 

Una amiga de la universitat em va suggerir que m’apuntés a ioga amb ella, que a ella l’ajudava molt a relaxar-se, i així ho vaig fer. Jo no en tenia ni idea de què era el ioga realment, però la sensació de benestar i calma que tenia al sortir de classe em va enganxar molt ràpid, i sense adonar-me’n ja n’estava practicant cada dia a casa. Ara sé que el que feia en aquelles primeres classes amb una senyora escocesa molt entranyable es diu Hatha ioga. I que també sovint practicàvem llargues estones de ioga Nidra. Ara entenc perquè m’anava tan bé tot allò.

Aquell mateix any em vaig començar a plantejar moltes coses, i em vaig començar a preocupar per les meves accions i a preguntar-me si estava a gust amb tot el que feia a la meva vida. Sempre m’havia sentit, en certa manera, malament per menjar animals. Com podia considerar-me amant dels animals i dir-ho amb la boca plena quan estava pagant per la seva matança i explotació? Però com la majoria de gent d’aquesta societat, pensava que era la única manera de portar una dieta saludable. I així va ser com vaig descobrir el veganisme, així va ser com vaig alinear els meus pensaments i els meus valors amb les meves accions.

Vaig trobar el mateix any les dues coses que han portat més pau interior a la meva vida.

I gràcies també al ioga vaig connectar amb la Marina, fa dos anys quan ella va començar a fer classes a Llançà i jo vaig tornar a viure aquí. A les dues ens apassiona el benestar físic i mental, i la manera amb la que ens alimentem té una gran influència en ambdós aspectes.

Ens encanta viure aventures juntes i sempre ens fem costat i ens animem en tot el que ens proposem, per molt impossible que ens sembli la idea de bon principi. Perquè com sempre diem, les coses si es fan amb ganes i amb bones intencions sempre surten bé.

I d’una manera molt natural i sense entendre gaire com hem arribat aquí, ja hem organitzat juntes un “Yoga brunch” i un “Retir online” on hem pogut barrejar les nostres passions.

Aquí, en aquest raconet de l’Espai Mandala, aniré compartint algunes receptes fàcils, saludables i sobretot delicioses (tots els que em coneixeu sabeu com m’agrada menjar :D) amb la intenció de que les pugueu incorporar al vostre dia a dia i us aportin una mica de la felicitat i el benestar que m’aporten a mi. Perquè cuinar és una manera de demostrar amor cap a tu i cap als altres.  

Arantxa Barbosa @post_tofu

RETIR ONLINE

Després de l’èxit de la primera edició, aquest diumenge 19 d’abril tornem a realitzar el Retir Online, aquesta vegada en anglès.

Regala’t un matí només per a tu. Mima’t, reconnecta i flueix amb aquest retir virtual que hem organitzat a nivell internacional.
Practica Ashtanga Vinyasa amb @layoginomada, que guiarà la sessió des de Mysore, Índia.
Seguidament @post_tofu t’explicarà els passos i cuinarà en directe diferents receptes sanes i veganes.

Per concloure el retir, una sessió suau de Yin Yoga i Yoga Nidra  amb @mmbuxeda, amb la pràctica de diferents pranayamas (tècniques de respiració).

Aportació voluntària (aportació recomanda: 10€). Pots fer la teva a través de Paypal: paypal.me/layoginomada

Inscripcions: DM o enviant un correu electrònic a hola@mandalaioga.com

Diumenge vinent, el 26 d’abril, tornarem a fer l’edició del retir en català.

El dissabte a les 10h tornem a practicar junts en directe a IGTV (Instagram TV). 

Recorda que el video quedarà disponible durant 24h als stories d’Instagram, per si no has pogut veure’l en directe o vols repetir la sessió.

La sessió dura una hora i tots els nivells són benvinguts! Comparteix-ho amb qui creguis que li pot interessar, és gratuït!

Durant el confinament, el Centre Mandala ioga romandrà tancat. Per tal de seguir practicant, ens hem passat al format online, on compartim dues sessions privades cada setmana, a més de tutorials específics. Restem a la teva disposició per a qualsevol dubte o consulta que tinguis durant la pràctica amb els videos.

Ja hem compartit les sessions de la primera setmana d’abril!

Si vols unir-te al format online, contacta’ns i et donarem tots els detalls. També oferim sessions privades, individuals i grupals.

Ens veiem al mat!

Namaste,

M.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *