Pràctica de ioga en 10 minuts

De vegades ens costa trobar una hora sencera per fer la pràctica, però, i si et digués que pots practicar ioga en 10 minuts?

El ritme, les presses, la feina, els fills, la casa, les reunions, el gosset, la fred (sí, a l’Empordà la fred és femenina), la mandra, la culpa,…

Quantes vegades t’ha passat que, necessitant desesperadament practicar ioga per apagar el soroll de la ment i sortir de l’entorn, t’ha estat impossible organitzar els horaris per poder-ne fer?

Potser et sonen alguns dels motius que he descrit al segon paràgraf, els he sentit molt a classe, i em sap greu perquè me’ls dius a mode de disculpa, com si jo pogués jutjar la teva organització de vida. Res més lluny de la veritat, no són excuses, són motius, i jo també m’he sentit així un munt de vegades.

Regal de Nadal

És per això que, aquest Nadal, dies que ja de per si són intensos, dies que no a tothom agraden, dies que potser tens vacances o potser no, dies de menjars infinits i pèrdua d’hàbits, vull fer-te un petit regal en format pràctica, perquè tinguis aquesta dosi de medicina/teràpia/connexió, de vegades, tan necessària.

He preparat 5 pràctiques que aniràs rebent al llarg d’aquests dies de festes. Totes són diferents, ja que cada dia som i ens sentim diferents, no sempre ens ve de gust el mateix tipus de pràctica.

Són curtes, d’entre 10 i 12 minuts, ja que una hora sencera potser costa de trobar, però deu minuts és bastant més accessible, no creus?

Fer ioga a casa vol dir compartir pràcticar amb en Merlot

Pràctica de ioga de 10 minuts

Evidentment, una pràctica més llarga de ioga et permet una connexió i obertura del cos i la ment molt més profundes, amb aquestes pràctiques no pretenc dir que sigui millor practicar menys estona. Si l’alternativa, però, és no practicar gens, aquesta pràctica de ioga de 10 minuts potser li dóna al dia una nova perspectiva.

Mobilitat

Sessió d’escalfament de tot el cos i suau mobilització de les articulacions, per començar el dia o realitzar si portes molta estona asseguda.

Energia

Sessió per enfortir el cos, per tal d’enfortir la ment, aquesta sessió t’activarà i farà que et retrobis amb el teu core, el teu centre.

Hipopressius

Mai em cansaré de repetir els beneficis dels hipopressius, requereixen pràctica i constància, però amb paciència, de seguida podràs sentir-ne els seus efectes.

Restauratiu

Sessió menys dinàmica, amb postures de ioga Yin, per donar calma al cos i a la ment.

Presència

Meditació guiada per cultivar la presència, la connexió amb l’ara i l’aquí.

Acceptar i deixar anar

Moltes vegades m’ha arribat la pregunta de si practico cada dia, o de si practico tot el dia (aquesta última sempre m’ha fet molta gràcia).

M’encantaria practicar ioga cada dia, una o dues hores de connexió amb mi de bon matí, només llevar-me. En una altra època de la meva vida ho havia fet. 

A l’Índia, era tot el que havia de fer al dia, llevar-me a les 5h i practicar ioga fins les 9h. A la tarda repetia.

A Bali, durant una de les formacions de ioga, la pràctica podia ser de 7 hores, repartides al llarg del dia.

Actualment, la realitat és una altra, la meva aproximació a la pràctica ha canviat, igual que he canviat jo. Fins fa un temps, em sentia culpable si no feia ioga, era impensable no fer-ne almenys una estona cada dia. Amb el temps he entès que hi ha molts tipus de pràctica, que respirar conscientment, meditar, estar present, és ioga. Això m’ha ensenyat a deixar anar aquest control, que més que alliberació havia estat pressió.

Això ens passa amb molts factors de la vida, no creus? Aquell projecte que t’obsessiona, aquella relació, aquell esdeveniment que vols que sigui perfecte, aquell objectiu desitjat. Ens ofusquem tant per assolir-lo, que ens perdem pel camí, ens oblidem del procés, de les formes, fins i tot de per què volíem aconseguir-ho.

Pausa, centra’t, respira. Atura’t. Que el voler tenir el control constant no et faci perdre’l. Sigues més amable amb tu mateixa, permet-te dubtar, equivocar-te, canviar d’opinió, permet-te el descans. Permet-te adonar-te del camí fet i de fins a on has arribat. Perment-te agrair-t’ho. Permet-te baixar el ritme.

Viure des de la calma et permetrà no haver d’estar constantment buscant-la.

Gràcies per l'energia!

El dissabte 17 de desembre vam celebrar la 10a edició de les 108 Salutacions al Sol.

Quina emoció al veure 24 persones respirant al mateix ritme, movent-se en sincronia.

Com adoro veure les vostres cares després de Savasana, de pau i serenor.

M’envaeix una sensació d’absoluta gratitud. Gràcies per fer-ho possible. Gràcies per fer que Mandala ioga sigui possible.

Comencem l'any del revés!

El primer taller de postures invertides den Banimb va ser tot un èxit! És per això que repetim per estrenar el nou any. El dissabte 21 de gener, a les 10h del matí, posa’t a prova al mat!

Horaris d'hivern

Fins al 29 de desembre i a partir del 9 de gener seguim amb les pràctiques grupals i privades a l’estudi.

Ioga a Colera

Tornen les sessions de ioga a la Sala Poliesportiva de Colera! Els dimecres a les 16:15h practiquem ioga!

Ioga a Portbou

Cada dimecres a les 17:45h, al Centre Cívic de Portbou, practiquem ioga per a tots els nivells.

Ioga a l'Hostal Empúries

A partir del 8 de gener tornen els diumenges de ioga a l’Hostal Empúries! Reserva la teva plaça i gaudeix d’una sessió de ioga davant del mar.

Vols fer del ioga un hàbit?

El ioga té molts beneficis, des de la primera sessió ja en pots notar alguns. Però per veure una evolució cal una pràctica constant.

A l’estudi fem sessions de ioga i d’hipopressius + ioga de dilluns a divendres.

Totes les classes es fan també online, així pots practicar des d’on vulguis!

Consulta els horaris i contacta en cas de qualsevol dubte, espero poder resoldre’l i ajudar-te.

M’encantaria acompanyar-te en el teu camí de pràctica i presència!

Vols rebre totes les novetats de Mandala ioga? Subscriu-te a la newsletter! (No pateixis, no col·lapsaré la teva bústia d’entrada)

Subscriu-te

* indicates required

Gràcies una vegada més, Família Mandala, per deixar-me fer cami amb tu, que és un privilegi.

Gràcies per seguir cultivant aquesta bonica comunitat que va creixent i fent-se més sòlida.

Gràcies per regalar-te un espai de pràctica, de presència i d’amor propi. Un himne al benestar. La llibertat comença per dins!

Una abraça enorme i ens veiem al mat! Feliç inici d’estiu!

Marina.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *