Yin Yoga

Aquest mes de maig, si formes part de la Família Mandala, rebràs 3 sessions setmanals de ioga!

Ho heu demanat, i així s’ha fet. No és fàcil, amb el ritme actual, trobar una hora sencera per regalar-te sobre el mat. De vegades, només disposem de mitja hora.

És per això que durant aquestes setmanes, rebreu una sessió llarga (1h15′) de Hatha Vinyasa, i dues sessions curtes (40′) de Vinyasa Flow i Yin Yoga.

Les dues sessions curtes són perfectament combinables, es pot fer primera la sessió intensa i dinàmica de Vinyasa, seguida de la pausada i relaxant Yin. Aconseguint així l’equilibri perfecte.

I, què és el Yin Yoga?

Últimament estic compartint molt de material d’aquest tipus de ioga.

És perquè, aprofitant aquest confinament, n’he fet la formació i estic descobrint i gaudint els beneficis d’aquesta pràctica.

Mentre l’Ashtanga i el Vinyasa es consideren pràctiques Yang, és a dir dinàmiques, actives i per enfortir el cos, el Yin n’és l’oposat i complementari.

El Yin yoga és una pràctica lenta d’asanes on la majoria de moviments es realitzen al terra. Les postures es mantenen de forma passiva entre un i vuit minuts, aconseguint així un estiament molt més profund, acompanyat d’un estat de relaxació física i mental.

Al mantenir les postures més estona, permets que el cos es destensi més, i amb la gravetat, els estiraments arriben a les capes més profundes, movilitzant el teixit conjuntiu dels lligaments i les articulacions. A més a més, es treballa en els canals energètics dels meridians, nervis i el sistema sanguini, relacionats amb l’acupuntura i la Medicina Tradicional Xinesa.

El treball que es fa al practicar Yin és també mental, ja que, al mantenir l’atenció a la respiració, mantenint una postura estàtica, es considera una forma de meditació.

Ajuda a recuperar mobilitat i a augmentar el rang de mobilitat del cos, així que també afavoreix evitar possibles lesions durant la pràctica d’altres esports.

És un tipus de ioga restauratiu, al final de la seva pràctica, la sensació és de benestar. Durant la sessió, però, pot ser que s’experimentin moments d’incomoditat a l’inici de la postura, fins que el cos comença a deixar-se anar. No obstant això, hem de saber trobar el nostre límit, i mai superar-lo. Es tracta de trobar el punt en què sentim que el cos s’està estirant i obrint, sense sentir dolor. A la mínima sensació de dolor, hem de tornar a la fase anterior de la postura. Mantenir una postura amb dolor durant tanta estona podria acabar resultant en lesió.

És important mantenir l’atenció a totes les sensacions del nostre cos, no només físiques sinó també emocionals. Al respirar cada postura, vas deixant-te anar, afluixant cos i ment, fins a tenir una sensació d’alleujament.

Beneficis del Yin

És una pràctica que es complementa perfectament amb els estils més dinàmics, com el Vinyasa o l’Ashtanga.

És segura, ja que fomenta el respecte pel cos de cada persona que la practica, adaptant cada asana i ajustant-la amb blocs, mantes i coixins. La flexibilitat va augmentant de forma passiva i conscient.

Relaxa el sistema nerviós central, ja que treballa la quietud i la calma.

Treballa sobre les fascies del cos, amb respecte va explorant un ampli rang de moviment, que t’aportaran una gran apertura corporal, mental i emocional.

Afavoreix la mobilització del Prana, de l’energia vital del cos, repercutint positivament en l’organisme, els òrgans i els teixits.

Incrementa la concentració i la consciència corporal.

Els seus beneficis es perceben des de la primera pràctica.

A l’IGTV de Mandala ioga pots trobar una sessió sencera de Yin que vam fer a la sessió oberta en directe del dissabte passat. 

Ver esta publicación en Instagram

Yin Yoga en directe 02/05 - Mandala ioga

Una publicación compartida de Mandala ioga (@centremandalaioga) el

El dissabte a les 10h tornem a practicar junts en directe a IGTV (Instagram TV). 

Recorda que el video quedarà disponible durant 24h als stories d’Instagram, per si no has pogut veure’l en directe o vols repetir la sessió.

La sessió dura una hora i tots els nivells són benvinguts! Comparteix-ho amb qui creguis que li pot interessar, és gratuït!

Durant els mesos en què el Centre Mandala ioga ha de romandre tancat, oferim el format online, on compartim sessions privades cada setmana.

Si vols unir-te la Família Mandala, contacta’ns i et donarem tots els detalls. També oferim sessions privades, individuals i grupals.

Ens veiem al mat!

Namaste,

M.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *