Pràctiques Yin i Yang

Els conceptes taoistes del Yin i el Yang descriuen dues qualitats o energies que estan presents en tot; des del menjar i els nostres cossos, fins a les estacions i el món que ens envolta.

Les qualitats del Yin són intern, passiu, relaxant i de deixar anar, i les del Yang són extern, dinàmic, actiu i vigorós.

Yin i Yang es complementen l’un a l’altre, un no pot existir sense l’altra, així com no pot haver-hi nit (Yin) sense existir el dia (Yang). La combinació dels dos fan un total.

Aplicat a la pràctica de ioga, les pràctiques Yin són les més relaxades i estàtiques, mentre que les pràctiques Yang són les més actives i dinàmiques.

Tens més Yin o més Yang a la teva vida?

Actualment molts de nosaltres vivim vides orientades al Yang, amb molta estimulació externa, treballant moltes hores i vivint de pressa.

Això té la seva part positiva, vivim vides molt actives i amb moltíssimes experiències, però de vegades això se’ns pot tornar en contra, la sobre estimulació es pot derivar en problemes de salut.

Necessitem equilibri, aquí és quan el Yin entra a la nostra vida, buscant moments de calma i quietud.

mandala ioga 4

Yin i Yang a la teva pràctica de ioga

Els conceptes Yin i Yang també s’apliquen a la pràctica de ioga. Es poden fer per separat, o combinar-los per fer una pràctica completa.

Yang per a força i moviment

Els estils de ioga més Yang serien aquells amb ritme i repeticions com el Vinyasa, l’Ashtanga o el Rocket. Amb les saltacions al sol, les postures i seqüències dinàmiques que treballen els nostres teixits Yang (els músculs, la sang i la pell).

Aquests estils de ioga ens enforteixen i fibren el nostre cos, oferint-nos tots els beneficis a nivell físic que ens aporta el ioga.

Yin per a flexibilitat i calma

Així doncs, el Yin treballa els teixints més interns del nostre cos – les articulacions, els ossos i les fàscies. Mantenim postures més estona, deixant anar amb atenció plena a les sensacions.

El Yin ioga és un exemple d’aquest tipus de pràctiques, evidentment, però tots els tipus de ioga restauratiu estan enfocats en això.

Moltes vegades preferim un tipus a un altre, però podem incloure’ls tots dos per tenir una pràctica completa i ben equilibrada.

Combinar pràctiques Yin i Yang

Combinant pràctiques Yin i Yang, en una sola sessió, aconseguim tots els beneficis dels dos estils.

De vegades, si portem un ritme frenètic que no ens ha deixat parar ni un moment, i anem directe a una sessió de Yang, això ens mantindrà al nivell que hem tingut tot el dia.

Potser fer algunes postures Yin ens ajudaria a calmar la ment, resetejar-nos, encara que després vulguem completar-ho amb una pràctica Yang. Totes les combinacions són vàlides!

A Mandala, sempre comencem les pràctiques connectant amb la respiració, per portar l’atenció cap al moment present i cap endins, baixant les revolucions dels pensaments i deixant tot el que hem fet o el que encara hem de fer, fora del mat.

També podem combinar-les al revés, deixant les postures Yin al final de la pràctica, per afavorir la relaxació després de les postures i els moviments Yang, calmant el sistema nerviós abans d’acabar amb la postura més important de totes, Savasana

Què és el curs Chakra Flow?

En el curs Chakra Flow he dissenyat set seqüències diferents de Vinyasa per poder treballar cada chakra en concret. 

Dins del curs hi trobaràs pràctiques Yang (quan treballem el 2n i el 3r chakra, per exemple) i pràctiques Yin (treballant el 1r i el 6è chakra). 

També farem una pràctica sencera Yin Yang l’últim dia, amb el 7è chakra, on farem un recorregut per tots els chakres.

La compra del curs complet permet accedir a la gravació de la sessió, així si algun dia no pots participar en directe, podràs fer la sessió en diferit.

Si reserves la teva plaça abans del 7 de març, amb el codi «mandala» obtindràs 5€ de descompte, no t’ho deixis perdre!

Ja tenim app de reserves!

Si ja ets alumne Mandala, segurament has rebut una notificació amb l’enllaç per descarregar-la.

A través de l’app podràs consultar les sessions que et queden, fer reserves o anul·lar-les.

(Si ets professor de ioga, pilates, gimnàs o fisio i estàs interessat/da en una app de gestió, contacta’m i et facilitaré informació i descomptes!)

Classes presencials i/o online

Per fi s’ha aprovat l’esport com a activitat essencial, i tot i que no m’agrada considerar el ioga un esport, la normativa ho considera com a tal, per això no podíem obrir.

A partir del mes de març, podràs practicar al Centre Mandala de forma presencial, tot i que continuaran les opcions online, adaptant la pràctica a la teva situació.

Consulta els horaris i la disponibilitat, comparteix pràctica amb mi!

El teu espai de connexió, de moure el cos i calmar la ment.

7 classes gratuïtes de ioga per iniciar-te en la pràctica o agafar l’hàbit de practicar regularment.

Sessions curtes i variades adaptades a tots els nivells.

Ens veiem al mat!

Per a qualsevol dubte o per unir-te a la família Mandala, contacta’m i et respondré el més aviat possible.

No t’oblidis de tu! Continua la teva pràctica, allà on siguis.

T’abraço molt fort,

Ens veiem al mat!

Namaste,

Marina.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *