Diaris de confinament

Diaris de confinament: segurament més d’una vegada m’has sentit dir que un 10% és el que et passa, i un 90% és com t’ho prens.

Sembla que la vida segueix donant-me exemples de com n’és de certa aquesta frase, i segueix posant-me a prova de com gestionar les meves emocions davant del que passa i no puc controlar.

Confinada

Sense esperar-m’ho, la setmana passada em van dir que m’havia de confinar a casa durant 10 dies.

Vaig passar per totes les emocions: frustració, ràbia, tristesa,… Fins que vaig fer unes  respiracions que em van retornar al moment present, i vaig fer una llista de les coses positives que em podria aportar estar a casa tants dies.

Fa un temps m’hagués sigut impossibe plantejar-me no sortir durant un dia sencer, però, si alguna cosa hem après aquests últims 2 anys, és a fer vida dins de casa.

«TO DO LIST»

Finalitzar la formació que estava realitzant

Estic molt feliç perquè avui he acabat la formació de ioga per a embarassades, postpart i porteig.

Han sigut moltes hores de dedicació i de posar-me a prova, ja que he descobert una part del ioga que no coneixia, i m’ha posat a prova en molts nivells.

He après a empatitzar més amb el procés de l’embaràs, i amb totes les dones increïbles que ho viuen i confien en el ioga per acompanyar-les.

Posar la decoració de Nadal

Potser no és tant trascendental com el punt anterior, però és molt especial per mi, ja que adoro el Nadal, i confinar-me al menjador amb totes les llumetes i les boles de Nadal va ser absolutament terapèutic.

Mimar-me, dedicar temps a cuidar-me

T’ha passat alguna vegada que deixes per més endavant un moment d’autocura? Qualsevol cosa sembla més important que regalar-nos un espai de mimos, potser perquè li treiem importància, potser perquè la nostra ment racional ens diu que és una tonteria.

Et convido a que busquis aquest espai, sense menyspreuar-lo, regala’t aquestes estones d’amor propi.

En el meu cas, he tingut cura del meu cos, he provat totes les mascaretes casolanes que tenia guardades per fer «algun dia». I sí, ha resultat molt sanador.

Fer molt de ioga

Portava un ritme bastant frenètic, de fet el porto més sovint del que m’agradaria. Des que vaig emprendre el meu projecte, he tingut molts moments de sentir-me que si no estava treballant al 100% cada moment del dia, estava perdent oportunitats.

Això em portava a uns estats de cansament molt elevats on, fins i tot, havia perdut el ritme de fer la meva pròpia pràctica. Et ressona?

Aquests 10 dies he fet ioga cada matí, només de llevar-me, quan encara era de nit. Tornar al mat sempre, sempre sempre ha estat medicina. 

Tornar al mat em reconnecta, em recorda perquè va començar tot, em fa de mirall de com realment em sento. Sense jutjar, sense pressa, sense res més que aquell moment i jo.

Viatge al Marroc cancel·lat

La segona patacada de la setmana va ser rebre un correu dient que els vols al Marroc s’havien cancel·lat. El país ha tancat les fronteres degut a la remuntada dels casos de covid, i per ara, el nostre increIble viatge d’Any Nou ha quedat suspès fins a nova data.

Em sap molt de greu perquè havíem reunit un grup de persones precioses amb qui compartir la màgia del desert, però això només ens fa venir més ganes de poder-ho fer en un altre moment.

Sessió de ioga al Campus Trail Running que ha organitzat Prorunners

Ioga prenatal, part i postpart

Gràcies a l’última formació que he realitzat, a partir d’ar a Mandala ioga podrem fer l’acompanyament de totes les mares que vulguin incloure el ioga en el seu viatge cap a la maternitat.

Practicar ioga durant l’embaràs pot ajudar a la mare a nivell físic, a sentir-se millor i més àgil, a prevenir molèsties i possibles complicacions, i a preparar-la pel moment del part i la futura recuperació.

A nivell mental i emocional, tenir un bon control de les emocions gràcies a la meditació, i conèixer tècniques de respiració, donen a la mare eines  per acostumar-se a aquesta nova realitat, i a preparar-se per l’arribada del nadó.

Si estàs embarassada o coneixes algú que vulgui incloure el ioga o seguir-lo practicant durant aquest viatge, contacta’m a hola@mandalaioga.com per obtenir més informació

Nova formació: abdominals hipopressius

M’encanta formar-me, sempre busco nous cursos.mandalaioga.com i formacions per poder incloure a les classes del Centre Mandala ioga.

Aquesta feia molt que la tenia en ment, i ara ha arribat el moment de fer-la: els hipopressius i la seva aplicació en el ioga.

Què és?

És una tècnica respiratòria en la qual es treballa d’una forma extrema el control de la respiració i de la musculatura de l’abdomen.

Els hipopressius es caracteritzen per generar una disminució de la pressió intra-abdominal. Això és beneficiós per treballar de manera segura en situacions com són la incontinència urinària, disfuncions sexuals, postpart, hèrnies,…

Beneficis

  • Millora de l’incontinència urinària
  • Millora en la postura
  • Millora l’escoliosi
  • Reducció del perímetre de la cintura
  • Disminució dels dolors menstruals
  • Millora el to de base del sol pelvià
  • Augment el rendiment esportiu
  • Millor recuperació en el postpart

Ja veus que seguim sempre sumant i aprenent, el ioga és un món sense sostre, sempre podem seguir augmentant coneixements per integrar-los a la pràctica.

T’apuntes al viatge d’esdevenir la teva millor versió?

Com deia al principi d’aquests diaris de confinament, un 10% és el que et passa i un 90% és com t’ho prens. Fa 10 dies no veia l’hora que tot això passés, però un canvi de perspectiva m’ha fet treure el màxim profit d’aquesta situació, convertint-la en un viatge intern molt productiu.

No t’oblidis de tu! Continua la teva pràctica, allà on siguis.

T’abraço molt fort,

Ens veiem al mat!

Namaste,

Marina.

Vols fer del ioga un hàbit?

El ioga té molts beneficis, des de la primera sessió ja en pots notar alguns. Però per veure una evolució cal una pràctica constant.

Si vols començar o reprendre la teva pràctica, consulta els horaris de tardor i troba el teu espai de presència, un moment només per a tu.

7 classes gratuïtes de ioga per iniciar-te en la pràctica o agafar l’hàbit de practicar regularment.

Sessions curtes i variades adaptades a tots els nivells.

Ens veiem al mat!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *