Respira

Ha arribat 2022, i amb ell et porto el Repte Respira, un repte de 7 dies perquè et regalis una petita pràctica diària i puguis anar assolint l’hàbit de practicar ioga.

Hem transitat un canvi de cicle, deixant enrere patrons que ja no serveixen i enfocant-nos en nous projectes, posant-hi energia renovada i molta il·lusió. 

Aquí t’explico els 3 punts clau per transitar un canvi:

1. La importància del deixar anar

Un dels punts més importants a l’hora de transitar un canvi és deixar anar. 

Moltes vegades, quan volem fer un canvi, sigui personal, laboral o d’altres, ens enfoquem molt en tot allò nou que volem introduir a la nostra vida. Hi posem tanta energia, que se’ns oblida quelcom bàsic, la mateixa filosofia que en el transport públic: deixa sortir abans d’entrar. 

Cal alliberar espai (mental, emocional, físic) abans de voler introduir nous factors a la nostra vida. Si no tallem amb els antics patrons, amb totes les coses que ocupen però no omplen, no tindrem lloc per tota la resta de noves experiències.

2. Adaptabilitat i resiliència

Transitar un canvi, sobretot si no es tracta d’un canvi que hagis decidit tu, pot resultar difícil i, fins i tot, dolorós. 

Ens aquests casos, tot i que la societat s’esforça en fer-nos creure que hem d’estar sempre bé i superar les coses ràpid, personalment sóc partidària de transitar totes les emocions que sentis. 

Permet-te estar trista, enfadada o perduda. Permet-te les llàgrimes. Deixa fluir tot el que guardes dins per, com hem vist en el primer punt, deixar anar.

Un cop fet aquest procés, després entrarem en la fase d’adaptabilitat i resiliència. Acceptar el que passa, prendre consciència que res roman, que tot flueix i es transforma.

La resiliència ens ensenya a prendre tot l’aprenentatge que es pugui de la situació viscuda, i convertir-ho en coneixements i experiència per poder enfrontar-te a tot el que hagi de venir.

Sessió de ioga al Campus Trail Running que ha organitzat Prorunners

3. Actitud

Un 10% és el que et passa i un 90% és com t’ho prens. Així que no es tracta de què t’ha passat, sinó de com reacciones a això que t’ha passat.

L’últim punt clau per transitar un canvi recau en una de les paraules més importants per mi. De petita solia prendre’m les coses molt a pit, m’enfadava fàcilment i em podia el rencor.

No, no sóc tranquil·la per naturalesa, és una part de mi que he desenvolupat amb temps, teràpia i pràctica. Et convido a que, si alguna vegada has pensat «jo sóc així i no puc canviar», et permetis la llicència d’intentar-ho, si és realment una cosa que vols canviar.

Encara ara segueixo repetint-me «actitud» cada vegada que sento que les emocions s’apoderen de la meva calma, i m’ajuda a relativitzar-ho tot, m’adono que, realment, la màgia està en no fer muntanyes dels grans de sorra, sinó de fer grans de sorra de les muntanyes.

Repte RESPIRA

Aquesta setmana no hi ha classes al Centre Mandala, per això vull oferir-te una pràctica per cada dia de la setmana, perquè puguis mantenir la rutina des de casa (o des d’on vulguis!)

Cada dia rebràs un enllaç a la pràctica, són sessions curtes, d’entre 10 i 20 minuts, que pots fer per separat o combinar-les. Fer totes les pràctiques juntes equivaldria a una sessió de ioga sencera.

Si encara no reps la newsletter, pots fer-ho aquí:

Subscriu-te

* indicates required

Espero que gaudeixis el repte, i seguir compartint pràctica amb tu, sigui presencial o online! 

Les classes tornen a l’estudi a partir del 10 de gener, amb nous horaris i moltes novetats!

No t’oblidis de tu! Continua la teva pràctica, allà on siguis.

T’abraço molt fort,

Ens veiem al mat!

Namaste,

Marina.

Vols fer del ioga un hàbit?

El ioga té molts beneficis, des de la primera sessió ja en pots notar alguns. Però per veure una evolució cal una pràctica constant.

Si vols començar o reprendre la teva pràctica, consulta els horaris de tardor i troba el teu espai de presència, un moment només per a tu.

7 classes gratuïtes de ioga per iniciar-te en la pràctica o agafar l’hàbit de practicar regularment.

Sessions curtes i variades adaptades a tots els nivells.

Ens veiem al mat!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *