Solstici d’estiu (part 1)

El proper 20 de juny es celebra el solstici d’estiu, el dia més llarg de l’any.

Litha, més conegut com a Solstici d’Estiu. A l’hemisferi nord, també anomenat Nit de Sant Joan, es celebra la nit del 23 de juny; a l’hemisferi sud, el 23 de desembre.

La celebració del solstici d’estiu prové de temps anteriors al cristianisme. Antigament, es creia que les plantes que florien o germinaven en aquest solstici posseïen més poders curatius que la resta, raó per la qual acostumaven recol·lectar-les en aquella nit. S’encenien fogueres per a protegir-se dels esperits malignes, els quals suposadament vagaven lliurement quan el sol es ponia. Posteriorment, les bruixes van fer creure que era una data amb una gran càrrega màgica.

Segons diversos antropòlegs, el solstici s’ha mantingut com a un moment especial dins del cicle anual des del neolític. Al nord d’Europa, es considera una de les celebracions més importants de l’any, comparable a la nit de Nadal o d’Any Nou.

El solstici marca el dia en què el sol està en el seu punt més àlgid i a partir del qual els dies comencen a fer-se més curts, fins el 22 de desembre (solstici d’hivern).

Es celebra el 20 de juny, variant entre el 20 i el 23, en funció de la rotació de la Terra. La celebració del solstici d’estiu és tan antiga com la humanitat. Tradicionalment, es considerava un moment de purificació, es saltava sobre del foc per aconseguir protecció, fertilitat, salut, etc i es cremaven símbols d’allò que es volia purificar.

Litha significa Foc i representa l’energia, l’inici d’una època més fèrtil, on tot es renova. És l’abundància, el poder de la llum. 

Es considera un moment especial per transformar l’energia, per desprendre’ns del que ja no necessitem, per tornar a començar, per engegar nous projectes, deixant anat allò que no ens cal.

Rituals de celebració del solstici d’estiu

Aquest any Mandala ioga proposa dues activitats per commemorar aquesta celebració. Aquesta setmana presentem el primer:

Nit de Sant Joan

Els dies 23 i 24 de juny, regala’t una revetlla especial. 

Juntament amb Cristian Blanch, professor de meditació, organitzem una experiència transformadora per passar la nit més màgica de l’any

Moment de cremar els antics patrons, de renéixer, de florir. Amb diferents pràctiques de meditació, un ritual especial de Solstici, bona alimentació i pràctiques de Vinyasa, Yin, Nidra i Acroioga.

Es realitzarà en una preciosa casa rural al bell mig de l’Alt Empordà.  L’Arantxa (@post_tofu) serà l’encarregada de preparar tots els àpats, saludables i vegans.

Reservant abans del 10 de juny s’aplicarà un descompte especial «earlybird» el 17%, 150€ (en comptes de 175€ del preu real). El preu inclou:

  • Una nit d’allotjament
  • Dos àpats, begudes i snaks
  • Totes les pràctiques de meditació
  • Totes les pràctiques de ioga

Les places són limitades!

Ja han començat les sessions de ioga a la platja! Cada dimarts a les 19h i cada dijous a les 7h, si el temps ho permet.

En grups reduïts i mantenint la distància de seguretat, compartint energia sense pantalles entremig.

Vine a practicar ioga al paradís!

El mes de juny seguim amb la modalitat online! Participa i rep 3 vídeos diferents, d’entre 30 i 75 minuts, amb diferents pràctiques, pranayames i tipus de ioga.

Cada setmana les pràctiques són diferents, alternant seqüències d’Ashtanga, Vinyasa, Hatha Vinyasa i Yin.

Ens veiem al mat!

Namaste,

M.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *