Rocket Yoga

Ja sabem que hi ha moltíssims tipus de ioga, amb molts ritmes i variables. Qui diu que “el ioga no li agrada”, segurament és que no ha trobat l’estil que li encaixa, perquè les opcions són incomptables.

Al Centre Mandala tenim Vinyasa, Yin i Ashtanga Vinyasa. I ara donem la benvinguda a la nova modalitat: el Rocket. Un dels estils de ioga més dinàmics que hi ha.

chinstand mandala ioga
Chinstand, col·laboració amb Fullmoonyogastore

D’on ve el Rocket?

Va néixer a San Francisco els anys 80, quan la banda “Grateful Dead” va demanar al seu instructor de ioga, Larry Schultz, alumne de Pattabhi Jois, el creador de l’Ashtanga Vinyasa, que els proposés una seqüència més dinàmica.

Així és com Larry va proposar aquesta rutina més esbojarrada i canyera, que té les seves arrels en l’Ashtanga Vinyasa, però amb una combinació més accelerada de moviments, combinant les sèries primera, intermitja i avançada.

A més a més de les postures bàsiques de la sèrie, també inclou equilibris i invertides.

Així com l’Ashtanga és un estil de ioga molt rigorós i estricte, que fins que no domines la primera sèrie no et deixa passar a practicar postures de la segona, amb el Rocket hi ha més llibertat i varietat.

Per què Rocket?

El nom de Rocket, coet en català, li va posar quan un dels membres de la banda li va dir que aquest estil era com un coet, perquè et portava allà a on volies arribar, però t’hi portava molt més ràpid, referint-se a que pots dominar postures molt més complicades amb menys temps.

Com s’estructura?

Hi ha 3 sèries diferents en Rocket:

Rocket 1: basat en la Primera Sèrie d’Ashtanga Vinyasa. Treballa obertura de malucs, flexions cap endavant i força. Inclou equilibris de braços i invertides

Rocket 2: treballa l’obertura de pit i les torsions, com en la Segona Sèrie d’Ashtanga Vinyasa.

Rocket 3: és una combinació de les dues sèries anteriors.

A diferència de l’Ashtanga, que sempre té la mateixa seqüència, en Rocket mai una classe ha de ser igual que l’anterior, es poden introduir variacions i diferents transicions per passar d’una asana a l’altra.

Beneficis del Rocket Yoga

  • Augmente la flexibilitat i la força muscular.
  • Estimula la funció dels òrgans inerns i desintoxica l’organisme.
  • Millora la funció de les glàndules i equilibra el sistema hormonal.
  • Alleuja l’estrès i l’anxietat.
  • Millora la capacitat de concentració.
  • Augmenta l’equilibri i el control.
  • Potencia el sistema immunològic.
  • Millora el sistema circulatori.
mandala ioga
Eka Padangustha Vasisthasana, col·laboració amb Fullmoonyogastore

A partir de l’octubre practicarem Rocket Yoga els dimecres a les 20h, però si vols una introducció a la pràctica, el dissabte 12 de setembre fem un Taller d’introducció al Rocket a les 9:30 fins les 12h. Queden poques places!

Ens veiem al mat!

Namaste,

M.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *