Tipus de ioga

Fa 5000 anys feien Beer Yoga?

Actualment tenim tantes combinacions de ioga que és per parar boig. Sembla que el ioga sigui com el color negre, que queda bé amb tot.

En un inici, però, el ioga clàssic no contemplava per res del món combinar la pràctica amb una cervesa (fa 5000 anys no feien Beer Yoga), era quelcom molt més espiritual.

Els 4 pilars del ioga clàssic

El ioga clàssic constava de 4 pilars, i practicar-lo tots quatre amb disciplina i constància, era el camí cap a Samadhi, la il·luminació, la unió amb la divinitat.

Karma Yoga

El ioga de l’acció: realitzar accions amb amor i gratitud. Fer tasques desinteressades, que pot semblar fàcil, però fins i tot quan no ens vingui de gust, i aquí és quan es complica.

Això també vol dir portar-li un cafè o apropar-li les fotocòpies a aquell company de feina que no ens cau taaaan bé.

Raja Yoga

El ioga mental, del control: la seva intenció és transformar el practicant de ioga fent que investigui la seva ment. 

També se’l coneix com Ashtanga Yoga, el ioga de les 8 branques: Yama, Niyama, Asana, Pranayama, Pratyahara, Dharana, Dhyana i Samadhi (en parlaré més endavant)

Bhakti Yoga

El ioga de la devoció, devoció a sattva, la puresa. A través de la puresa arribes a l’autorrealització. La seva pràctica inclou cantar mantres (frases o paraules positives que impacten en el subconscient).

Jnana Yoga

El ioga del coneixement, s’aconsegueix havent dominat els altres 3 pilars. Implica reflexionar sobre la pròpia naturalesa, per aconseguir la veritat i entendre-la.

Les qualitats necessàries per practicar Jnana Yoga són: curiositat per analitzar i qüestionar el que coneixes o sap; intelecte per fer-ho amb claredat i deixant anar allò que descartem; i paciència per comprendre adequadament.

b2b58dc6-0afc-4af7-b292-db36dd4c3791
Amb el meu professor d'Ashtanga, Ajay Kumar, l'any 2018, a Mysore, Índia

Ioga per a tots els gustos

Una vegada explicat el ioga clàssic, l’arrel de tot, fem un salt de milers d’anys, i és que els ioguis originals segurament es posarien les mans al cap al veure en què s’ha convertit el ioga.

La pràctica de ioga que coneixem avui en dia comença amb Krishnamacharya (1888-1989) que, partir de postures de Hatha Yoga, va crear l’estil Vinyasa. Ell mai va anar a occident, però va tenir 3 deixebles que es van encarregar de difondre el seu ensenyament:

  • B.K.S. Iyengar (1918-2014): creador del tipus de yoga Iyengar, enfocat en l’alineació del cos
  • Sri K. Pattabhi Jois (1915-2009): fundador de l’Ashtanga Vinyasa
  • T.K.V. Desikachar (138-2016): fill de Krishnamacharya, creador del Viniyoga, basat en el ioga terapèutic, practicar en grups reduïts per poder estar pendent de les necessitats de cada alumne.

Tots ells van difondre els coneixements de Krishnamacharya a occident, també Indra Devi, la seva primera alumna dona, que va revolucionar el món el ioga, ja que abans es considerava una pràctica només d’homes. Va ser ella que va introduir el ioga a Hollywood, sent la professora de diferents estrelles de cinema.

Als Estats Units el ioga va ser un boom, que sumant-hi un bon marketing vinculant-lo amb el fitness, el va convertir amb el ioga que tenim avui en dia.

Tipus de ioga

A Mandala ioga fem molts tipus de ioga diferents, fins i tot en combinem alguns per aconseguir una pràctica intensa (Yang) al principi  i relaxant (Yin) al final  (Yin Yang, equilibri).

Aquí et faig un resum dels tipus de ioga que practiquem:

Hatha

L’original de la pràctica física de ioga, amb combinació d’asanes i tècniques de pranayama i meditació.

A Mandala ioga el practiquem combinat amb Vinyasa i amb Yin, variant-lo segons cada pràctica.

Vinyasa

A partir de la seqüència d’Ashtanga, amb més llibertat per modificar postures i transicions. És la pràctica més esbojarrada i “canyera” que ofereix Mandala ioga.

Aquí te l’explico amb més detall.

Ashtanga Vinyasa

Seqüència per fer sempre en el mateix ordre, on cada postura prepara el cos per a la postura següent. El repetir sempre les mateixes postures et permet veure una evolució molt ràpida d’una pràctica a l’altra.

Aquí te l’explico amb més detall.

 

IMG_1786
Karnataka, Índia.

Rocket

A partir de la seqüència d’Ashtanga, amb més llibertat per modificar postures i transicions. És la pràctica més esbojarrada i “canyera” que ofereix Mandala ioga.

Aquí te l’explico amb més detall.

Yin

Tipus de ioga restauratiu, més estàtic però intens, mantenint postures més estona, treballant a nivell de les fascies del cos.

Aquí te l’explico amb més detall.

SUPioga

Sessió de ioga damunt d’una taula de paddlesurf a l’aigua. La millor opció quan fa bon temps si estàs prop de la costa del Cap de Creus. Els mesos d’estiu fem sessions cada cap de setmana a les 8:30h del matí, i també a les 6:30 per veure la sortida del sol durant la pràctica. Un autèntic luxe!

Aquí te l’explico amb més detall.

supyoga mandala
SUPioga a la Platja del Port de Llançà

Ioga restauratiu, Iyengar, Kundalini, Bikram, Forrest, Dharma, Beer Yoga, fins i tot ioga amb cabres! Les opcions són il·limitades!

I amb les seves combinacions, aquesta setmana, juntament amb l’Anna Negre us portem l’Animal Yoga, una combinació de moviments d’Animal Flow amb asanes de ioga.

L’Animal flow és un mètode d’entrenament físic sense impacte creat per Mike Fitch fa 10 anys, inspirat en moviments animals i en disciplines com el ioga, capoeira, parkour, etc.

És intens, desafiant, divertit  i a través de l’enllaç de diferents moviments  creant un ‘flow’ aconseguim millorar la mobilitat, la coordinació, la força, la potència i augmentar la connexió neuromuscular.

Aquest diumenge a les 10h farem una sessió combinada d’Animal Flow i Ioga , pots inscriure’t directament aquí ! T’atreveixes a provar coses noves?

Vols continuar amb una pràctica habitual?

Consulta els horaris de les sessions online i comparteix pràctica amb mi!

El teu espai de connexió, de moure el cos i calmar la ment.

Sessió de ioga a la cadira de 10 minuts en FRANCÈS! 

Gairebé totes les classes són en català, però també hi ha l’opció de fer-les en castellà, francès i anglès. T’interessen les sessions de ioga a la cadira? Passa’m feedback i ampliarem les classes!

7 classes gratuïtes de ioga per iniciar-te en la pràctica o agafar l’hàbit de practicar regularment.

Sessions curtes i variades adaptades a tots els nivells.

Ens veiem al mat!

Per a qualsevol dubte o per unir-te a la família Mandala, contacta’m i et respondré el més aviat possible.

No t’oblidis de tu! Continua la teva pràctica, allà on siguis.

T’abraço molt fort,

Ens veiem al mat!

Namaste,

Marina.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *